Direct contact? Bel: 0342 - 40 86 84

Home > Grondwaterzuivering > Ionenwisselaar

Ionenwisselaar

Bij zeer veel bedrijfsprocessen wordt er gebruik gemaakt van water, o.a. om te spoelen, koelen, reinigen of als oplosmiddel of transportmiddel. Om hiervoor duur leidingwater voor te gebruiken is niet de beste oplossing. Beter is het om een grondwaterbron te boren en er een ionenwisselaar op aan te sluiten.

Offerte aanvragen Direct contact

Hoe werkt een ionenwisselaar?

Een ionenwisselaar of te wel een gesloten zuiveringsinstallatie werkt dmv ionenuitwisseling waarin twee of meerdere harscilinders gevuld zijn met miljoenen kleine harsbolletjes welke geladen zijn met natriumionen. Deze kunsthars wisselt positief geladen ionen uit voor natriumionen. Kalk (calcium en magnesium), ijzer en mangaan wordt aan de hars gebonden als het ruwe grondwater door de ionenwisselaar stroomt. 

De gebonden stoffen worden uitgewisseld voor onschuldig natrium. Iedere harscilinder heeft een elektronische watermeter welke aan de besturingsmodule doorgeeft hoeveel water er gezuiverd is. Wanneer een harscilinder is verzadigd wordt deze gespoeld met een exact berekende hoeveelheid pekelwater. Dit proces noemen we regenereren. De kunstharsbolletjes laten de vastgehouden ionen los en laden zich weer op met natriumionen. Daarna kan de geregenereerde harscilinder wederom een grote hoeveelheid bronwater zuiveren.

Dit proces veroorzaakt geen slijtage en kan tientallen jaren werken. De perfecte manier om van grondwater te zuiveren zodat u heerlijk zoetwater heeft. U krijgt bij Van der Haar Waterprojecten maar liefst 10 jaar garantie op de ionenwisselaar.

Offerte aanvragen Direct contact