Direct contact? Bel: 0342 - 40 86 84

Home > Grondwaterzuivering > Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose door Van der Haar Waterprojecten

Met een omgekeerde osmose systeem van Van der Haar Waterprojecten is bruikbaar grondwater water binnen handbereik. In sommige situaties is het van belang dat er water gebruikt wordt dat zo zuiver is dat er totaal geen (opgeloste) stoffen meer in zitten bijvoorbeeld voor glasbewassing, autowasstraten of spoelprocessen in de industrie. Hiervoor wordt omgekeerde osmose ingezet.

Zeker als blijkt dat de grondwaterbron brak of zout water geeft, is een omgekeerde osmose installatie de oplossing. Osmose is een zuiveringsinstallatie die de zouten kan filteren zodat er zoetwater ontstaat.

Offerte aanvragen Direct contact

Hoe werkt een omgekeerde osmose installatie?

Osmose is het principe waarbij een halfdoorlaatbaar membraan met kleine gaatjes grote moleculen tegenhoudt, en kleine moleculen doorlaat. Als een soort zeef. Het doorgelaten water is zuiver en daardoor bruikbaar voor diverse toepassingen.

Het water dat tot stand komt uit osmose bevat een minimale hoeveelheid mineralen. Hierdoor laat het bijvoorbeeld geen strepen of vlekken achter als het voor spoeling wordt gebruikt. Ideaal voor o.a. autowasstraten of schoonmaakbedrijven. Om osmosewater geschikt te maken als drinkwater voor vee zullen er mineralen aan toegevoegd moeten worden voor een optimale kwaliteit.

Omgekeerde osmose installatie van Van der Haar Waterprojecten

Met osmose maakt Van der Haar Waterprojecten grondwater bruikbaar als:

  • koelwater van gevoelige apparatuur
  • ketelvoedingwater
  • productiewater
  • bevochtiging
  • spoelwater voor o.a. autowasstraten, glasbewassing
  • schoonmaak werkzaamheden

Deze manier van waterzuivering is volledig milieuvriendelijk, omdat er geen risicovolle chemicaliën voor worden ingezet. De kosten zijn gering vergeleken met leidingwater.

Offerte aanvragen Direct contact