Direct contact? Bel: 0342 - 40 86 84

Home > Vijver > Koivijver

Een prachtige koivijver, een bron inspiratie en rust

Tenminste als de koivijver goed is aangelegd aan de hand van een doordacht plan. Koikarpers (een speciale kweekvariant van de “gewone” karper) stellen hoge eisen aan de omgeving waarin zij leven. Hoe meer de vijver aan hun wensen voldoet, des te beter de koi zich ontwikkelt. De juiste stroming van het water, de juiste diepte en de waterkwaliteit zijn de belangrijkste factoren voor een gezonde koi. De nationale vis van Japan, zoals de koikarper bekend staat, is om die factoren een veeleisende vis en prachtig om te zien.

Offerte aanvragen Direct contact

Kop

Voor de bouw van een koivijver dient er de afweging tussen de gezondheid en welzijn van de koi’s, de kosten en het gemak voor u genomen te worden. Vele factoren dienen op elkaar afgestemd te worden zoals o.a. de ligging, diepte (min.150 cm), grootte van de vijver, hoeveelheid vis (1 koi per 1000L ), vorm van de vijver, pomp en filtersysteem, bodemdrains, skimmer ect.

Koikarpers zijn een zware belasting voor het vijverwater, vandaar dat een goede filter en pomptechniek van groot belang is. Een natuurlijke filtratie van de koivijver kan ook en dan het liefst in combinatie met een filtersysteem voor topkwaliteit water.

De planten van het natuurlijk filter zijn gescheiden van het gedeelte aar de vissen zwemmen zodat ze niet de planten op eten en omwoelen. Het plantenfilter staat in verbinding met het zwemgedeelte van de koi’s en door de juiste stroming blijft het water van goede kwaliteit. Bodemslib is funest voor helder water en een ziekmaker voor de koi. Daarom kan een goede koivijver niet zonder bodemdrains. Bodemdrains zijn een soort afvoerputjes, aangesloten op het riool, om bezonken vuil en uitwerpselen van de bodem rechtstreeks af te voeren.

Offerte aanvragen Direct contact